Woonlocatie Gerdina’s Hof

In woonlocatie Gerdina’s Hof in Geldermalsen wonen veertien cliënten met een verstandelijke beperking. Zij wonen in twee groepen van zeven cliënten. De tijdelijke woning aan de Gerdina’s Hof te Geldermalsen is ontstaan nadat in 2017 een gedeelte van de Ark te Werkendam en de Rietfluit te Geldermalsen zijn samengevoegd.

De begeleiders staan dagelijks naast hen en zoeken hierbij naar mogelijkheden en kansen. Iedere cliënt heeft een eigen zit/slaapkamer die hij zelf heeft ingericht en zo visite kan ontvangen. Overdag bezoekt een groot deel van de bewoners het dagactiviteitencentrum de Leidsche Hoeven in Tricht. http://www.leidschehoeven.nl. Een ander deel werkt op een eigen werkplek, bijvoorbeeld bij de kweker, autogarage, slager of bakker. De begeleiding richt zich voornamelijk op de avond, nachten en ochtenduren. In het weekend hebben we ook overdag diensten. Binnen de beneden groep maakt ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) zorg nadrukkelijk deel uit van je taak. Bij de boven groep zien we meer zelfstandigheid en hebben ze begeleiding met de handen op de rug nodig. Zowel de boven als beneden groep is gebaat bij structuur en duidelijkheid. Iedere bewoner heeft zijn vaste (corvee) taken binnen de woning die hij zelfstandig of met hulp uitvoert.

Op beide groepen worden veel activiteiten ondernomen. Hierbij kunt u denken aan fietsen, koken, sporten, voorlezen, zwemmen, wandelen, knutselen. We worden hierbij omringt door een groot netwerk van mantelzorgers en vrijwilligers die dit helpen te realiseren.

Contactgegevens
Gerdina’s Hof 15
4191 MX Geldermalsen
T: (0345) 57 37 21